Biscuiti cu tarate, alune de padure si nuci (de post)

de _Alina_ in Prajituri, 28 Noi 2012 | 6219 vizualizari

 

Dragilor pentru ca majoritatea copiilor (si a copiilor mari printre care ma numar :P) ii adora, azi avem in meniu biscuiti. Sunt grozav de deliciosi, satiosi si extrem de simplu de facut. Chiar merita sa-i faceti acasa!

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina alba de grau
  • 40 g tarate de ovaz
  • 50 g complex tarate (ovaz, ...
  • 2 lgt praf de copt
  • 80 g zahar brun
  • 40 g miez alune de padure crude
  • 40 g miez de nuca
  • 1/4 lgt sare
  • 80 ml ulei de palmier
  • 150 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu tarate, alune de padure si nuci (de post):

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

2. Amestecam ingredientele uscate in afara de alune si nuci.

3. Incorporam uleiul de palmier si apa in ingredientele uscate si framantam bine.

4. Zdrobim nucile si alunele de padure si le incorporam in aluat.

5. Lasam aluatul la temperatura camerei 30 min, dupa care ne apucam de lucru.

6. Intindem aluatul intre doua foi de hartie de copt si il taiem cu ajutorul unor forme.

7. Punem biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 10-15 min.  

TIPS-URI

1

Puteti macina miezul de nuca si alunele mai marunt (eu doar le-am zdrobit mai grosier).

2

Puteti inlocui apa cu lapte si zaharul brun cu miere.

3

Puteti adauga fructe confiate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu tarate, alune de padure si nuci (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Rocsi 1

28.11.2012, 20:54

Sunt asa buni.Vreau si eu...

ANNA_46 1

29.11.2012, 02:12

Super arata

_Alina_ 1

29.11.2012, 08:06

Multumesc dragile mele! &

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu cacao si inima de aluna